Cliënten vertellen

Wil je hier ook je ervaring delen? Dat kan door mij een e-mail te sturen met daarin jouw tekst.


~-~


I genuinely want to thank you for your great work and all the valuable insights you have conveyed to me. The concept we have developed together has already helped me through a lot of difficult moments and I will definitely not forget about it going forward.


C.S.


~-~


My path with Alessandra has been effective to reduce my level of stress and anxiety and to learn what triggered my obsessive thoughts, how to accept them and control them rather then making them even bigger!

I could see progressions made month by month, and after 4 years of nightmare I was able to count more time that I spent feeling well than the one spent feeling bad.

I started sleeping again, find motivation, self understanding and forgiveness. The techniques and methods she used become part of my day to day life and routine. She definitely provided me with the right instruments to use my capabilities at the best moving forward

Thank you Alessandra!


Francesca

2020


~-~


je bent zo een goeie therapeut. Ik heb onze gesprekken altijd heel fijn gevonden en er veel aan gehad. Vooral omdat je de problemen van een heel andere kant benaderd en ook omdat je niks gek vindt, waardoor ik me veilig voelde. Heel prettig! Ik wil je daarom hartelijk bedanken voor alles. Als ik in de toekomst ooit nog een therapeut nodig heb, kom ik zeker naar je toe.

Roos


~-~


Alessandra has been a great help in my journey of changing career. Her integral approach perfectly fitted my way of thinking and my approach to solve them. It has been a quite inspiring period the one with her. Started with a specific question and ended up discovering precious new aspect of myself and the way I relation with others. Recommended!

2019


~-~


Ik heb de therapie als heel zinvol ervaren. Alessandra is een goede luisteraar en zij weet op een zachte manier te confronteren. Zij heeft mij laten voelen wat er nodig was, zodat ik daarna kon veranderen wat nodig was. Dat heeft mij goed geholpen.

Paulien


~-~


Ik ben bij Alessandra terecht gekomen voor angsten en stress die veroorzaakt werd door lichamelijke klachten. Alessandra wist meteen de vinger op de zere plek te leggen. Door imaginatie sessies en veel praten ben ik gaan leren om te gaan met mijn angsten. Ze is de rust zelf en luistert ook echt naar je probleem en begrijpt het en zal geen oordeel vellen.

Voor mijzelf terugkijkend had ik veel eerder naar haar toe moeten gaan en heeft zij mij voor nog verdere angsten behoed.

Mike


~-~


Ik kwam bij Alessandra met het verlangen een nieuwe stappen te ze zetten, om een stukje verder te komen op mijn ontdekkingsreis in mijzelf en het leven. Best spannend om naar therapie te gaan zonder hele concrete vraag, maar Alessandra heeft mij vanaf het begin heel welkom doen voelen. Ze straalt rust en openheid uit; een fijne binnenkomer!

Ze was ontzettend aanwezig tijdens de sessies en kon nauwkeurig aanvoelen wanneer ik ruimte en een luisterend oor nodig had of juist verlangde naar haar vragen en inzichten als wegwijzers.
Ik voelde mij tijdens de sessies als een kabbelende beek, waarbij Alessandra de steen, de stroomversnelling of de bocht was die mij richting gaf en naar nieuwe plekken leidden.

Elke keer weer ging ik weg met een groot gevoel van zachtheid en kracht en vooral een ontzettende zin om de deur uit te stappen en alle schatten van inzichten met me mee te nemen, mijn leven in.

Ik kan Alessandra met een warm hart aanraden aan iedereen die een verlangen voelt!

Kim


~-~


Met een zachte toon maar niet minder doelbewust heb ik, samen met Alessandra, een probleem waar ik al mijn hele leven tegenaan loop kunnen tackelen.

Ik kwam begin december 2014 haar praktijk binnen omdat ik uit gefantaseerd was over de manier waarop ik mijn probleem, het aangaan van liefdesrelaties, kon aanpakken. Ondanks dat ik meerdere pogingen ondernomen had om dit wel zelf op te lossen, liep ik steeds tegen dezelfde muur op. Door met elkaar in gesprek te gaan, opstellingen en visualisaties heb ik meer inzicht gekregen in de kern van het probleem en ook geleerd om ondanks de angst voor afwijzing binnen een relatie, doelgericht te werk te gaan. Zonder daarbij compromissen te sluiten met mezelf.

Na 1.5 halve maand therapie kon ik weer zelfstandig aan de slag, heel snel dus. Het voelt als een bevrijding om meer te begrijpen van je eigen valkuilen, dat wens ik iedereen toe. En bij Alessandra ben je in goede handen om hier een begin mee te maken.

L.


~-~


Op een zeer moeilijk en ongewoon moment in mijn leven heb ik contact gezocht met Alessandra en ik ben daar erg blij mee.

Ik had nooit eerder enige vorm van therapie gedaan en was dus erg sceptisch over het effect dat het op mij zou kunnen hebben. Dankzij Alessandra heb ik mij echter direct op mijn gemak gevoelt en was ik klaar om datgene aan te gaan wat ervoor zorgde dat ik mij niet sereen voelde.

Alessandra is niet alleen een professional die serieus, geduldig en onderlegd is, maar ook erg sensitief en in staat geweest om in weinig tijd te begrijpen waar ik behoefte aan had (en heb) om bepaalde lang onopgeloste problemen op te lossen. Met haar heb ik een vertrouwensband opgebouwd, waarbij ik mij vrij en rustig voel om te zeggen wat ik werkelijk voel.

We zijn momenteel bezig met werken in mijn onbewuste, een weg die ik als erg krachtig en effectief ervaar en die veel dingen over mijzelf onthult, die ik nooit echt begrepen en geaccepteerd had.

L.
(Vertaling uit het Italiaans)


~-~


Ik werk nu 3 jaar met Alessandra en dat heeft mij enorm veel opgeleverd. Ik zie grote veranderingen in mijzelf en mijn leven, ik heb onder andere meer contact met mijn emoties. Elke sessie is een openbaring. Alessandra geeft mij veel inzichten waar ik zelf niet op zou komen. Ze bekijkt alles net iets anders en zet me altijd aan het denken.

Ik heb in het verleden andere vormen van therapie geprobeerd, en de therapie die Alessandra geeft vind ik heel prettig en effectief, hij past heel goed bij mij. Ik vind haar een zeer begaafde therapeut, therapie met haar is een avontuur.

R


~-~


Ik heb zeer prettige ervaringen met de therapie die Alessandra geeft. Op een zeer ontspannen manier mag je werken aan de vragen/problemen die je ervaart. Dat kunnen fysieke of geestelijke klachten zijn. Je gaat er op verschillende manieren mee aan de slag. Aan jou de keus wat het best bij je past. Visualisatie, gesprek, opstelling met klein materiaal e.d.. Het is verrassend hoe eenvoudig soms een oplossing blijkt te zijn. Heel belangrijk was dat alles bespreekbaar is. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Alessandra is een zeer integere therapeute die geen enkel oordeel heeft en rust uitstraalt.

Ik beveel haar heel graag aan bij collega’s en vrienden.

Heleen


~-~


'Wat vindt (het onderwerp van) jouw angst eigenlijk van jou?'. Alessandra heeft zo haar methoden om mij op een andere manier tegen mijn worstelingen aan te laten kijken. Door het aanbrengen van dit soort nuances heeft ze me effectief geholpen bij het overkomen van mijn faalangst en uitstelleritus.

H.S.


~-~


Mijn ervaring bij Alessandra is dat ik nu meer met mijn emoties bezig ben. Ik sta meer in contact met mijn emoties en ik heb meer zelfkennis gekregen door de gesprekken. Alessandra kan heel goed luisteren, zij kan je goed begrijpen. Manier van begeleiden is respectvol en betrokken, heel fijn.

Trees


~-~


Alessandra heeft het in zich om een hele goede therapeut te zijn. Met een scherpe blik, komend uit een vriendelijk aangezicht, aangevuld met menselijkheid, slaagt ze erin om op een praktische manier het probleem in beeld te brengen en er vervolgens ook iets concreets en bruikbaar mee te doen. Daarbij voel je al snel dat de mens die tegenover je zit ook heel integer is.

A.T.
2009

Psycholoog en Integratief Therapeut - drs. Alessandra Sichi Praktijk voor Integratieve Psychotherapie  -  06 44 190 172 - e-mail - N.Beetsstraat 128 Amsterdam - Lid: VIT, RBCZ, kvk