Een aantal voordelen op een rij


Start
Van intake tot nazorg één therapeut, waarbij de eerste 1-3 sessies (intake) meer verkennend kunnen zijn of direct al gericht op therapie. Dit is afhankelijk van je ervaringen en wensen. Start van de therapie is vrijwel altijd binnen twee weken mogelijk.

Vervolg
Frequentie en duur van de therapie is afhankelijk van wat bij jou past (dat gaat in overleg). Je bepaalt zelf aan welke doelen je gaat werken en hoe het accent van de therapie ligt. In ieder geval zullen we zo veel mogelijk in de binnenwereld* werken, daar ligt vaak de oplossing en daar kan je je klacht rechtsreeks verhelpen. Meestal is er al genoeg gepraat en ertegen gevochten, zonder werkelijk resultaat (bij jou ook?).

*Binnenwereld = je innerlijke wereld bestaande uit bijvoorbeeld beelden uit je onbewuste. De taal van je onbewuste, zoals in dromen bijvoorbeeld, is vaak in beelden.

Afronding
De afronding vindt plaats wanneer jij zo ver bent. Dat kan al na 1-3 sessies zijn, maar ook na een langer traject van één of meerdere jaren. Afhankelijk van je klachten, behoeften en mogelijkheden. Daarnaast is het mogelijk om terugkomsessie(s) te plannen om therapie-effect extra te laten beklijven. Dit kan overigens ook als we dat niet afgesproken hadden. Mocht je later nog ergens anders tegenaan lopen, ook dan is het uiteraard mogelijk om nog aanvullende sessies te hebben.

Coaching
Naast therapie is er aandacht voor het praktische, de vertaling naar het dagelijks leven, vragen als ‘hoe doe ik ... anders of hoe ga ik om met...’.

Individuele familie opstellingen
Voor wie graag familie opstellingen wil doen, maar dat liever niet in een groep wil om welke reden dan ook, die kan dat bij mij individueel toepassen. Zonder anderen erbij dus, dankzij speciaal daarvoor ontworpen materiaal. Deze subtiele en toch krachtige methode kan op zichzelf staan of naar behoefte als aanvulling op integratieve therapie/coaching ingezet worden.

Multidisciplinaire optie
Wil je een complete benadering, waarbij klachten helemaal holistisch ook via de fysieke weg worden aangepakt, dan kan dat dankzij de samenwerking met centrum RNA of in dezelfde praktijk met Riek Taekema (homopathie) en/of Karin van Spriel (acupunctuur) en/of Eske van der Voort (massage). Ik zie dat wie voor deze benadering kiezen, op het psychische vlak nog sneller vooruitgaan. Eigenlijk is dat vanzelfsprekend, omdat lichaam en psyche helemaal met elkaar verweven zijn en behandelingen elkaar zo kunnen versterken.

Bereikbaarheid
Telefonisch en per mail goed bereikbaar. Praktijk op mooie toegankelijke locatie nabij het Vondelpark.

Tot slot
Naast je eigen doelen, vind ik het belangrijk dat je leert om je eigen therapeut te zijn, zodat je zelfstandig en autonoom verder kan.

Meer weten over deze vorm van psychotherapie? Of wil lezen over de ervaring van cliënten?

Psycholoog en Integratief Therapeut - drs. Alessandra Sichi Praktijk voor Integratieve Psychotherapie  -  06 44 190 172 - e-mail - N.Beetsstraat 128 Amsterdam - Lid: VIT, RBCZ, kvk