drs. Alessandra Sichi
Psycholoog en Integratief therapeut


Als therapeut bied ik een open, veilig en respectvol klimaat. Een plek waar je gaat doen wat voor jouw innerlijk (psychisch) belangrijk is. Je doelen, dat wat je wilt bereiken en tempo bepaal je zelf.

Doordat je gaat ontdekken wat bij jou werkt en daarin zo veel mogelijk zelf doet (het zal je verrassen wat je allemaal al in je hebt!), word je als het ware je eigen therapeut. Tijdens de therapie zal je merken dat je meer mogelijkheden gaat zien, meer energie en plezier gaat ervaren en vaak ook meer rust en ontspanning.

Met plezier en nieuwsgierigheid volg ik regelmatig bij- en nascholing, daardoor kan ik telkens een nauwkeurige selectie van nieuwe ontwikkelingen en ontdekkingen toepassen in de therapie. Voor jou dus actuele psychotherapie met dat wat werkt.


Resultaten

Het grootste en snelste effect zie ik bij gevoelige mannen en vrouwen, deze vorm van therapie + mijn eraring en specialisaties zijn bij uitstek geschikt voor deze groep mensen.

Bij cliënten die de therapie afronden zie ik vaak dat ze weer vertrouwen hebben in zichzelf, rust en eigenwaarde ervaren, beter slapen, beter kunnen omgaan met hun emoties en die ook beter snappen. Emoties worden vaak minder heftig en blijven korter. Ze kunnen weer voldoening en tevredenheid ervaren en ze gaan weg met het gevoel van: "ik kan het weer zelf".
.
Opleiding

Tot psycholoog:

  • Bachelor en Master klinische psychologie aan de Vrije Universiteit (VU)
Tot integratief therapeut:
  • Vierjarige post-HBO opleiding integratieve psychotherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie (NAvP)

Ervaring als:

  • Kerndocent klinische psychologie & opleider integratieve psychotherapie (NAvP)
  • Practicumdocent aan de VU (klinische gespreksvoering voor 3e jaars, gespreksvaardigheden, persoonlijkheidsleer, statistiek en methodologie)
  • Gesprekstrainer (bachelor) en docent angstpracticum (master) aan de faculteit tandheelkunde (ACTA)
  • Coach (van werk naar werk)
  • Onderzoeksassistent
  • Stagair in GGZ instelling in 2006 (psycholoog ambulant + psychiatrie)


Gezegd over Alessandra

Cliënten voelen zich gehoord en gezien bij haar. Dankzij haar sterke analytisch vermogen en creativiteit komt ze op verrassende wijze tot de kern. Met verhelderende eenvoud begeleidt ze je oordeelloos door het proces van zelfheling.


Lees reviews van cliënten.

Psycholoog en Integratief Therapeut - drs. Alessandra Sichi Praktijk voor Integratieve Psychotherapie  -  06 44 190 172 - e-mail - N.Beetsstraat 128 Amsterdam - Lid: VIT, RBCZ, kvk